Sunday, 6 August 2017

Kecundang Kecamuk.

Assalamualaikum guys! 

Nothing much to say. Penji agak berkecamuk this few days. 
Hmmmm... 


Kecundang mengawal nafsu. 
Lalu jiwa terus membeku melesu. 
Meratap takdir yang telah berlaku. 

Tiap helaan nafas rasa berdosa. 
Tak tenang melangkah sini dan sana. 
Nak ungkap taubat berat terasa. 

Keliru antara laknat dan rahmat. 
Kecamuk akal bagai direnjat. 
Kuseru Tuhan namun tak terlihat. 

Hanya mahu satu entiti penyokong. 
Yang menyayang dan tak mengongkong. 
Agar tak perlu lagi tipu dan bohong. 

Tuhan, aku penat namun Kau tahu. 
Memang ini Kau mahu untukku. 
Kuredha, tapi kumohon kurayu, 
Oh Tuhan tolong kuatkanlah aku! 



May peace be upon you. 

5 comments:

  1. Baru balik drpd konsert Shila Majid ke nie ... huhu. Bait2 lagu jerr ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mana adaaaaa... Tu dtg dr diri sendiri tau. Tapi kalau abg Nu'man nk jadikan lagu pun bole. Nnt record pastu bg kt Penji ea. Haha

      Delete
  2. asal nowadays aku tengok ramai pulak yang tulis puisi....
    but keep it up the good work dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha I've been writing puisi sejak beberapa tahun yg lepas la Gibb. Cuma ni first time tulis utk blog ni kut.. Hehe. Anyway thanks singgah.

      p/s: mohon tulis puisi jugak kt blog Gibb. Hehe

      Delete
  3. Ni mesti dah.....malas nak cakap! ekekeke

    ReplyDelete

Akhi

Assalamualaikum guys Haritu Penji pergi KL. FYI, untuk seorang Penji, KL merupakan tempat yang sangat lah asing. Memang jarang sangat la...